ZOMER

IMPRESSIES

Korte verhalen online

In de rubriek zomerimpressies neem ik je mee naar het prachtige landschap van Noord-Frankrijk, Normandië. Maak kennis met plekken als Port-Villez of Giverny, waar Claude Monet de schemer over de Seine vastlegde of zijn beroemde waterlelies schilderde. Met plaatsjes als Vetheuil, Honfleur of   Argenteuil waar ook de andere impressionisten ooit hun voetstappen hebben gezet. Langs het treinspoor in de eindeloze vergezichten, tot de krijtrotsen waar dat landschap eindigt aan de Normandische kust.

De Japanse brug bij Giverny, toonbeeld van de impressionistische schilderijen van Claude Monet

Maak kennis met Eric en Sandrine en hun zoontje Camille die gek is op treinen. Met de onzegbaar mooie, maar mysterieuze Claudette die het leven leeft bij de dag en zich geen zorgen over de gevolgen lijkt te maken. Of met de levenslustige Maurice die een flirt vindt bij de vurige Elodie maar getrouwd is met de emotionele Clarisse die zich geen raad weet met de situatie.

Deze fictieve verhalen uit het leven gegrepen tellen slechts vijfhonderd woorden en worden vergezeld door de prachtige schilderijen die de impressionisten als Pierre-Auguste Renoir, Edouard Manet en Alfred Sisley ons hebben nagelaten.

Laat je vervoeren in zo'n lome zomersfeer waar je mijmerend in de zomerzon wegdroomt naar daar waar de woorden en de beelden je willen brengen.

Of kom naast deze vertelsels meer te weten over de impressionisten, hun geschiedenis en hun kunstwerken via de achtergrondinformatie op deze site.

Zomerimpressies

-1-

Gegroet en tot ziens

-5-

-8-

Monet landscape-at-port-villez.jpg!Large_edited.jpg

-11-

haystacks at Moret, morning_edited.jpg

-14-

isleets-at-port-villez.jpg!Large_edited.

-2-

-3-

-4-

-6-

-9-

a-meadow-in-eragny-1889.jpg!Large_edited

-7-

-10-

Monet the-road-to-vetheuil.jpg!Large_edi

-12-

800px-Edouard_Manet_-_At_the_Café_-_Goog

-13-

Dancers Practicing at the Bar_edited.jpg

-15-

Near the Lake.jpg