‘Anzeindaz’, herhaalde ik, maar wel zo zacht dat ze het niet hoorde. De naam die in de ochtend nog zo betoverend had geklonken klonk ineens dof. Het was een woord geworden waar alle glans vanaf was gepoetst, een diamant waarvan de fonkeling was verdwenen.

...de poedersneeuw op de toppen van de Dents du Midi, die grauw in de avondschemer waren ondergedoken, maar bedekt en magisch wit weer waren opgedoken uit het ochtendgloren. Het was maar één nacht geweest, maar het maakte zoveel verschil. Schoonheid pur sang, kunstig, maar niet omwille van de kunst.

Dents du midi, Villars en Col des Essets

Villars-sur-Ollon, beter bekend als Villars, is een dorp in Zwitserland in het kanton Vaud, onderdeel van de gemeente Ollon. Het dorp kijkt vanaf 1300 m hoogte uit over de Rhône-vallei en heeft een uitzicht op de Dents du Midi. Het dorp is te bereiken via de idyllische bergtandradtrein die werd gebouwd in 1913.

 

De Dents du Midi is een bergketen in de Zwitserse alpen, ten westen van Martigny. Tezamen met onder meer de Dent de Valère en de Dent de la Chaux vormt de Dents du Midi één van de vier submassieven van het Giffremassief.

Lees hier meer over Villars en Col des Essets of klik op de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie